20.6 C
Delfzijl
17 juni 2021 09:46

Leerlingen cbs De Noordkaap denken mee over “de school van de toekomst”

spot_img

Uithuizermeeden – Op christelijke basisschool de Noordkaap in Uithuizermeeden wordt de komende drie weken door leerlingen actief meegedacht over de visie van de school. Niet omdat deze nu niet goed is, maar omdat het altijd beter kan. Op de Noordkaap vinden de leerkrachten het belangrijk dat niet alleen zij invulling geven aan de visie maar dat hier ook een duidelijke rol voor ouders en leerlingen is weg gelegd. Vandaar deze project week.

De komende drie weken gaan leerlingen op verschillende manieren ervaren wat allemaal mogelijk is in het onderwijs. Denk aan; techniek, programmeren, ondernemen, yoga, leren door te doen, samenwerken. Ze gaan dromen over de school van de toekomst. Van deze week wordt een filmpje gemaakt, deze presenteren we op de ouderavond. Tijdens deze avond gaan ook ouders meedenken over belangrijke bouwstenen voor hun die de school kan meenemen in haar visie. Kortom ze werken samen in een driehoek om zo het beste uit de leerlingen te halen en ze voor te bereiden op de toekomst.

Deze week is groep 7/8 van start gegaan, zij mochten de techniek experience ervaren. 3d brillen, tekenen met autocad, green screens en een interactief bordspel.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten