fbpx
4.8 C
Delfzijl
23 januari 2021 17:21

Leerlingen cbs De Noordkaap deden mee aan de Nationale Pannenkoekdag

Uithuizermeeden – Vanuit het project: “Jongeren portretteren ouderen” van het Nationaal Ouderen Fonds en “De Nationale Pannenkoekdag” besloot cbs De Noordkaap dit samen te voegen tot één groot feest op school.

Alle leerlingen van cbs De Noordkaap in Uithuizermeeden zorgden vrijdag voor een gezellige dag voor ouderen. Aanleiding hiervoor is het feit dat de school burgerschap hoog in het vaandel heeft staan. Binnen hun visie vinden zij het belangrijk dat kinderen zich betrokken voelen bij de maatschappij en de wereld om hen heen. Door deze dag te organiseren leerden de leerlingen, plannen, op zichzelf te vertrouwen en oog te hebben voor de ander, belangrijke speerpunten binnen de visie van de school.

Zoals iedereen weet zijn er in Nederland veel eenzame ouderen. Door de leerlingen in te laten zien dat zij door een klein gebaar werken aan de oplossing van een groot maatschappelijk probleem, heeft de school besloten de pannenkoekdag en het portretteren van ouderen samen te koppelen als “evenement”. De leerlingen nodigden hun eigen opa’s en oma’s uit voor deze ochtend. De leerlingen portretteerden de ouderen, waarbij ze een leuk gesprek hadden.

Rianne Timmermans, directeur van Cbs De Noordkaap: “Wij vinden het belangrijk om kinderen voor te bereiden op hun toekomst. Door dit evenement werken we samen aan een maatschappelijk probleem namelijk ouderen die zich eenzaam voelen. Er is natuurlijk veel plezier tijdens deze ochtend, waar zowel de kinderen als ouderen energie uit opdoen!

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten