fbpx

Leefbaarheidssubsidies voor dorpen gemeente Loppersum

Loppersum – Gemeente Loppersum ontvangt een bijdrage vanuit Kansrijk Groningen om leefbaarheidsprojecten te financieren. Het gaat om een bedrag van circa 1 miljoen euro. De gemeente Loppersum gaat uiteenlopende leefbaarheidsprojecten financieren, zoals het herstellen en vernieuwen van openbare ruimtes.

De bijdrage is toegekend naar aanleiding van aanvraag van de gemeente in de vierde tender vanuit het leefbaarheidsprogramma voor Gemeentelijke herstructureringsprojecten van Kansrijk Groningen.

 

Impuls voor dorpen in Loppersum

Gemeente Loppersum gaat de subsidie gebruiken voor uiteenlopende projecten. De gemeente staat aan de vooravond van een grote versterkingsopgave die druk legt op de leefbaarheid in het gebied. Daarom gaat Loppersum een deel van de subsidie gebruiken om na de versterking openbare ruimtes te herstellen en vernieuwen. Ook wil de gemeente het centrum van Loppersum een impuls geven door een oplossing te bieden voor leegstand van vastgoed. Verder krijgt Loppersum een bijdrage voor de ontwikkeling van bijzondere, innovatieve en duurzame schoolpleinen en zal een deel van het geld worden besteed aan duurzame energie. 

Gemeentelijke herstructureringsprojecten

De gemeenten Ten Boer, Winsum, Bedum, De Marne, Slochteren, Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Eemsmond kunnen een financiële bijdrage krijgen voor grootschalige projecten via het Kansrijk Groningen programma Gemeentelijke herstructureringsprojecten. Deze projecten moeten de leefbaarheid bevorderen en een relatie hebben met schadeherstel of versterking.

Back to top button