Leden Hockeyclub Eemsmond scoren flink voor Giro 555

Delfzijl – Een benefietavond van Hockeyclub Eemsmond heeft woensdag een flink bedrag opgeleverd voor Turkije en Syrië. Leden scoorden tijdens hun training zo veel mogelijk doelpunten voor geld. Met deze actie wil de hockeyclub haar steentje bijdragen aan noodhulp voor mensen in het rampgebied. Het leverde bijna 3.000 euro op.

Familie, vrienden en belangstellenden konden sponsor van een lid worden. Voor een vast bedrag of een bedrag per doelpunt. De leden wisten vele sponsoren aan zich te binden en werden langs de lijn aangemoedigd door ouders en ander publiek. Ook burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta kwam langs op het trainingsveld om de actie te steunen. Visser: “Ik vind het een mooie combi van creatief en sportief bezig zijn met teamgenoten en een maatschappelijk doel.” Volgens trainster Martine Beks die de actie vorige week bedacht werd er veel gescoord. “De papa’s en de mama’s kunnen hun portemonnee trekken. Maar het is voor een goed doel. We hebben deze actie in slechts vijf dagen met onze club neergezet. Een geweldige prestatie van alle vrijwilligers.” Samen met de gehele kantineopbrengst van deze avond doneert Eemsmond 2.907 euro en 77 cent aan Giro 555.

De zware aardbeving in Turkije en Syrië heeft het leven van honderdduizenden mensen volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en ontredderd. Er is dringend behoefte aan medische zorg, dekens, voedsel en onderdak. Daarom steunt de hockeyclub Giro 555.Back to top button