fbpx
4.8 C
Delfzijl
2 december 2020 23:10

Leden gezocht voor nieuwe bmwe cliëntenraad werk & inkomen

Uithuizen – De colleges van de BMWE-gemeenten hebben besloten om een nieuwe Cliëntenraad Werk & Inkomen op te richten. Gemeenten hebben de verplichting om cliënten nauw te betrekken bij het beleid op het gebied van de Participatiewet. De BMWE-gemeenten zijn daarom op zoek naar betrokken inwoners met een Partici-patiewet-uitkering of een WSW-indicatie, die in de toekomstige cliëntenraad zitting willen gaan nemen.

Deze raad zal gevraagd en ongevraagd advies uit gaan brengen over het voorgenomen gemeentelijke beleid op het gebied van meedoen, werk en inkomen in de BMWE-gemeenten.

Goede afspiegeling

In de vier samenwerkende gemeenten die vormgeven aan het beleid rondom het sociaal domein, waren hiervoor al cliëntenraden vanuit de afzonderlijke gemeenten actief. De voormalige Cliëntenraad Sozawe BMWE is in 2015 voortgekomen uit een samenvoeging hiervan. Omdat deze raad geen goede afspiegeling vormt van de doelgroepen binnen de Participatiewet, hebben de BMWE-gemeenten besloten om dit jaar de nieuwe Cliëntenraad Werk & Inkomen in te stellen. Inwoners uit Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond met een Participatiewet-uitkering of een WSW-indicatie zijn van harte uitgenodigd om zitting te nemen in deze nieuwe raad.

Werving van start
De toekomstige Cliëntenraad Werk & Inkomen zal gaan bestaan uit 10 tot 12 personen. Geïnteresseerde inwoners kunnen tot 8 september op de oproep reageren.  Meer informatie hierover is te vinden op de gemeentelijke websites en www.werkpleinability.nl.

Volg ons op

10,596FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten