Laptops Hanzehogeschool voor onderwijs Oekraïense kinderen

Warffum – De Hanzehogeschool Groningen stelt 22 laptops beschikbaar voor onderwijs aan Oekraïense kinderen in gemeente Het Hogeland. Dinsdag werden de laptops namens de Hanzehogeschool door Arjen Edzes overhandigd aan wethouder Mariëtte de Visser van Het Hogeland. De laptops zullen in het primair onderwijs worden gebruikt in de taalklassen voor de Oekraïense kinderen op twee scholen in Leens en Bedum.

Miljoenen Oekraïners zijn gevlucht voor de oorlog in hun land. In Het Hogeland vangen inwoners en de gemeente Oekraïense vluchtelingen op.

“We zijn heel blij met dit initiatief en de laptops van de Hanzehogeschool Groningen. Het is hartverwarmend om te zien hoe inwoners, bedrijven en organisaties als de Hanzehogeschool een bijdrage leveren aan de opvang van deze vluchtelingen. Als gemeente en als samenleving staan we voor een grote uitdaging die we alleen samen kunnen oppakken”, zegt wethouder De Visser, “Daarom zijn initiatieven als deze meer dan welkom.”

Arjen Edzes is werkzaam als lector Regionale Arbeidsmarkt bij de Hanzehogeschool en initiatiefnemer: “Als inwoner van Het Hogeland ben ik begaan met het lot van vluchtelingen uit oorlogsgebieden. Het is daarom fijn dat de Hanzehogeschool op deze manier een bijdrage kan leveren. Dat vinden ook mijn collega’s bij het stafbureau informatisering ook. Die hebben er veel tijd in gestoken om de laptops gebruiksklaar te krijgen.”

“Het is moeilijk voor te stellen wat deze vluchtelingen hebben moeten doormaken. Onderwijs zien wij als onze kerntaak en op deze manier kunnen we ze hopelijk helpen om het leven weer op te pakken. Ik hoop ook dat dit initiatief opgevolgd door andere organisaties.”

De laptops werden overhandigd in ’t Wieshoes, het voormalige bibliotheekgebouw in Warffum.

Back to top button