7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 02:11

Lang verwachte speeltuin Over de Wijmers in Loppersum eindelijk geopend

Loppersum – Wethouder Bé Schollema heeft zaterdagmiddag samen met buurtbewoners en initiatiefneemsters Esther Bultje en Francine Marinus de lang gewenste speeltuin in de wijk Over de Wijmers geopend. De buurtbewoners waren al drie jaar bezig met het realiseren van een speeltuin in de nieuwbouw wijk, de financiering was hellemaal rond het enige wat ontbrak was een stukje grond van de gemeente.

Toen bleek dat er in de naastgelegen ‘wisselwijk’ wel een speelveld werd gerealiseerd trokken de bewoners nogmaals aan de bel bij de gemeente. En uiteindelijk zegde de gemeente een stuk grond toe.

Aanvankelijk vond de gemeente dat de kinderen uit de wijk wel naar een speeltuin verder op in het dorp te recht konden. Deze ligt een kilometer verder op, te ver volgens de buurtbewoners tevens moeten de kinderen de drukke Wijmersweg oversteken om er te komen.

Met een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds en met medewerking van de gemeente is de speelplek uiteindelijk gerealiseerd. De plek is al een tijdje in gebruik, maar Burendag, een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt, was een mooi moment om de plek officieel te openen.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten