Landelijke start Vakantielezen bij CBS de Triangel in Appingedam

Appingedam – De landelijke aftrap van Vakantielezen van Stichting Lezen en Stichting Kinderpostzegels Nederland was dit jaar in Appingedam. Gisteren kwamen Kinderboekenambassadeurs en kinderboekenschrijvers Hans en Monique Hagen hiervoor naar CBS de Triangel.

Start in Appingedam

In aanwezigheid van Jessie Alberda (Stichting Kinderpostzegels Nederland) en Jacqueline Roelofs (Biblionet Groningen), verzorgden de kinderboekenschrijvers én Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen een feestelijk programma. Na afloop kregen alle aanwezige kinderen uit groep 3 en 4 een Vakantieleestasje mee. In dat tasje zitten leenboeken, een taalspelboekje, een leesbingo en een Vakantiebieb-kaart. Dit cadeau is mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland, Stichting Lezen en de Bibliotheken.

Boeken voor in de vakantie

Met het project Vakantielezen stimuleert Biblionet Groningen, samen met basisscholen en ouders, kinderen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Daarmee blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren kinderen ook dat lezen overal en altijd leuk is.

Vlak voor de zomervakantie bezoeken de groepen 3 en 4 van de basisschool in de provincie Groningen de bibliotheek. Tijdens dit feestelijke bezoek kiezen kinderen boeken uit die ze in de vakantieperiode kunnen lezen en krijgen zij het Vakantieleestasje mee naar huis.

De gratis VakantieBieb-app

Naast het leesvoer dat kinderen voor hun vakantie uitzoeken in de bibliotheek, kunnen ze ook gebruik maken van de VakantieBiep-app. Tot en met 31 augustus kunnen de kinderen deze speciale app downloaden op een smartphone of tablet. In de app kunnen de kinderen kiezen uit 30 super leuke e-books die ze gratis kunnen downloaden. Vanaf 1 juli aanstaande komen er ook e-books voor volwassenen bij. De app is gratis en voor iedereen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Back to top button