fbpx

Landelijk 3600 boetes uitgedeeld voor overtreden van de avondklok

Landelijk – De politie heeft gisteravond en vannacht landelijk meer dan 3600 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok. 25 mensen zijn aangehouden omdat ze weigerden te vertrekken of pleegden openlijk geweld, meldt de landelijke politie.

In Noord-Nederland is de eerste nacht waarin de avondklok van kracht was rustig verlopen. Er zijn bij de politie Noord-Nederland geen grote incidenten te melden. Over het aantal bekeuringen in de provincie wil de politie geen mededelingen doen omdat dit landelijk geregeld wordt.

Op de Grote Markt in Groningen protesteerde Jos Boersema tegen machtsmisbruik door de overheid, zo viel te lezen op een bordje. Hij had verwacht niet alleen te zijn en rekende op medestanders. Toen hij om 21:30 richting huis wilde gaan werd hij aangesproken door de politie en werd verzocht direct naar huis te gaan. Hij kreeg een boete voor het overtreden van de avondklok. “Ik hoopte op een boete, zodat ik deze aan kan vechten bij de rechter”, reageerde Jos Boersema.

Sinds gisteravond mag je tussen 21.00 uur en 04.30 uur alleen de straat op met een geldige reden. Op overtreding van de regels staat een boete van 95 euro.

Back to top button