Lancering planwebsite koopwoningen op woningbouwlocatie De Eendracht in Appingedam

Appingedam – De voorbereidingen voor de bouw van de eerste woningen op woningbouwlocatie De Eendracht in Appingedam zijn in volle gang. Omwonenden van het gebied hebben een nieuwsbrief ontvangen met daarin een overzicht van de werkzaamheden, de stand van zaken over de bouw van de woningen en de planwebsite Parkwonen op De Eendracht.                                                        

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga van ruimtelijke ordening en ontwikkellocaties gemeente Eemsdelta: ‘We zetten grote stappen om van  locatie De Eendracht een bijzonder woonlandschap te maken. Een woonwijk aan het water van de Groeve in dit bijzondere gedeelte van Appingedam, met veel verschillende soorten woningen in een mooie groene parkachtige omgeving.’

Ontwerpen woningen
Bouwbedrijven Kooi Appingedam en Geveke zijn betrokken bij de woningbouw in de eerste fase. Het betreft koopwoningen en sociale huurwoningen. De ontwerpen van de woningen die in de eerste fase worden gebouwd, zijn bijna klaar. De meeste woningen worden projectmatig gebouwd en bestaan uit (gezins-)woningen met een tuin. Het gaat onder andere om watervilla’s en twee-onder-een-kap verandawoningen. De gemeente Eemsdelta, Geveke, woongroep Marenland en woonstichting Groninger Huis hebben daarnaast een intentieovereenkomst gesloten om op Woonlandschap De Eendracht ook 24 sociale huurwoningen te bouwen.

Planwebsite Parkwonen op De Eendracht
Voor de geïnteresseerden in een koopwoning op locatie De Eendracht hebben de bouwbedrijven in samenwerking met de gemeente Eemsdelta en betrokken makelaars de website www.woonlandschap-eendracht.nl ontwikkeld. Daar kan men meer informatie vinden en zich aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden over de  specificaties van de koopwoningen en de datum waarop ze in verkoop gaan.

Tiny Houses
Woonstichting Groninger Huis heeft begin dit jaar op locatie De Eendracht 10 Tiny Houses geplaatst voor de verhuur. De Tiny Houses worden deze zomer aangesloten op nutsvoorzieningen. Daarna gaan ze in de verhuur en worden de bestrating, het groen en de straatverlichting aangelegd.

Groninger Huis heeft inmiddels een aantal kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen als bewoner.Back to top button