Laatste Slochter Vertelcafé “Oude stijl” met een optreden van Jan Henk de Groot.

Overschild – Op zaterdag 11 november a.s. herbergt “De Pompel” in Overschild het laatste Slochter Vertelcafé “Oude stijl”. Dit vertelcafé heeft als thema “ de Overgang” , doelend op de per 1 januari 2018 komende veranderingen.

Het belooft een gezellig en vrolijk vertelcafé te worden met mooie verhalen, verteld door de vertelgroep Pazzipanten en als “afscheidscadeautje” voor onze vertellers en het vaste publiek uit de gemeente Slochteren een optreden van de Groninger troubadour Jan Henk de Groot.

Vanaf 1 januari 2018 houdt de gemeente Slochteren op te bestaan en gaat op in de fusiegemeente Midden Groningen, samen met Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer. De werkgroep Vertelcafé is van mening, dat de basis voor de organisatie van de Vertelcafés na januari 2018 breder moet zijn. Gedragen door en bedoeld voor de inwoners van de gemeente Midden Groningen. Vertellers uit de nieuwe gemeente worden gezocht, Vertelcafés worden georganiseerd in de verschillende kernen in Midden Groningen en hopelijk melden zich ook nieuwe werkgroepleden uit de nieuwe gemeente aan, die samen met ons weer de Slochter Vertelcafés willen organiseren.

U leest het goed:  de oude naam Slochter Vertelcafé blijft bestaan! Wij zijn van mening, en met ons het publiek, dat je een goede naam niet moet veranderen. Dat houdt wel in, dat ook de komende Vertelcafés de kwaliteit van de achter ons liggende cafés moeten hebben. En daar willen we ons in de nieuwe gemeente hard voor maken.

Back to top button