Kwalificatiewedstrijd Zwarte Cross naar het circuit van MC Delfcross in Delfzijl

Meedhuizen – Zes kwalificatiewedstrijden verspreid over het land, van maart tot en met juni, bepalen het deelnemersveld van de Zwarte Cross.

Het bestuur van MC Delfcross is trots en vereerd dat ze gevraagd is door de organisatie van de Zwarte Cross om de derde kwalificatiewedstrijd te organiseren van de zwarte cross open op zondag 28 april. Ze hebben de afgelopen jaren al vele grote evenementen georganiseerd en dat is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven.

Er zijn vijf kwalificatiewedstrijden en een halve finale. Rijders die tijdens de kwalificatie in de top-15 eindigen gaan door naar de halve finale. Deelnemers mogen aan meerdere kwalificatiewedstrijden deelnemen om te proberen de halve finales te bereiken. De wedstrijden zijn dus niet ingericht als kampioenschap. 40 rijders kunnen uiteindelijk meestrijden in de finales op 19, 20 & 21 juli in Lichtenvoorde. Om ook de rijders uit het Noorden van het land te bereiken wordt op zondag 28 april de derde kwalificatiewedstrijd gehouden op het circuit van MC Delfcross in Delfzijl.

Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisatie van de Zwarte Cross, geeft bij monde van Rinaldo Klein Bleumink aan blij te zijn met deze nieuwe opzet. “Motorcrossers in alle delen van het land kunnen zo hun kans pakken om zich te plaatsen voor de Zwarte Cross. We hopen hiermee een beter deelnemersveld en gelijkere kansen in de kwalificatie te bewerkstelligen. Wij danken de clubs die meewerken aan deze nieuwe opzet. We gaan ervoor om de sport én de deelnemers niet alleen op de Zwarte Cross maar ook in deze aanloopperiode een mooi platform te bieden en kijken erg uit naar 2024!”

Deelnemende klassen
Het evenement wordt ingedeeld in dezelfde klassen als voorgaande jaren op de Zwarte Cross, namelijk 50cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc en de Dames.

De Finales tijdens Zwarte Cross worden gehouden op 19, 20 & 21 juli in Lichtenvoorde. Wil je genieten van prachtige motorsport kom dan een kijkje nemen in Delfzijl en bezoek ons prachtige circuit.

De trainingen beginnen om 8:30 uur en de wedstrijden om 10:45 uur om circa 17:00 uur is de prijsuitreiking ( De tijden zijn onder voorbehoud) Toegang is gratis!!

Back to top button