fbpx
16.5 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Agenda tips Kunstmarkt Fraeylemaborg gaat door; bezoekers volgen uitgestippelde route over de kunstmarkt

Kunstmarkt Fraeylemaborg gaat door; bezoekers volgen uitgestippelde route over de kunstmarkt

Slochteren – Op zondag 13 september is het weer zover: de Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg opent voor de 40ste keer de poort. Circa 50 beeldende kunstenaars tonen hun werk, met daarbij een aantrekkelijk randprogramma. De markt wordt getransformeerd tot een veilige kunstmarkt-wandeling over het landgoed. De kramen zullen wijder uit elkaar staan, er is ruimte genoeg op dit prachtige landgoed! Zo wandelt de bezoeker van kraam naar kraam via een systeem van eenrichtingsverkeer.

Het werk valt onder uiteenlopende disciplines. Er is veel schilderkunst, met technieken als olieverf, acryl en aquarel. Daarnaast vindt u sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papier en fotografie. Het leuke aan de Kunstmarkt is dat de bezoeker kennis maakt met de kunstenaars zelf. Deze zijn graag bereid uitleg te geven over hun werk. Een flink aantal van hen geeft demonstraties en bezoekers kunnen zich laten portretteren.  

Het voorterrein van de Fraeylemaborg biedt een mooie ambiance. Vanaf het ruim opgezette terras kan de bezoeker genieten van allerlei culturele nevenactiviteiten. Art Carnivale staat garant voor een afwisselend live programma en er zijn leuke activiteiten voor kinderen.

Bezoekers moeten van te voren kaartjes bestellen op de website van de Fraeylemaborg, waarbij een eigen starttijd gekozen kan worden. Bij dit kaartje is de entree voor de borg en de tentoonstelling in het Koetshuis inbegrepen. Zo kunt u ook genieten van de sfeervol ingerichte borgvertrekken en de prachtige portretten van kunstenares Svetlana Tartakovska. Bovendien kan in het park nog het Blotevoetenpad worden gelopen, een belevenis voor het hele gezin!