fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

KunstKerk Hogeland krijgt subsidie voor Maatschappelijke Dienst Tijd

Warffum – Stichting KunstKerk Hogeland werkt in het traject nauw samen met Jongerenwerk Barkema & De Haan, Mensenwerk, Gemeente en Vakland Hogeland, Noorderpoort en het Hogeland College. Het traject loopt twee jaar, de voorbereiding start in december, in februari gaan de jongeren daadwerkelijk aan de slag. Het MDT Hogeland biedt een kans voor jongeren om van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en eigen talenten te ontdekken, met als invalshoek kunst, cultuur, ambacht en erfgoed. Maatschappelijke impact wordt bereikt door iets te doen voor een ander, de samenleving en door zelf een stap verder te komen.

Overheidsorganisatie ZONMw, heeft de MDT- aanvraag voor jongeren van 14-27 jaar in de gemeente Het Hogeland met drie ton gehonoreerd. In dit programma draait het om persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet van jongeren voor anderen.

ZonMw beoordeelt de aanvraag als “zeer relevant, doordat het zich richt op een regio waar nog geen MDT aanbod is en omdat de aanvraag specifiek gericht is op kunst, cultuur en creativiteit.” Volgens de beoordelingscommissie is er sprake van “een sterk partnerschap en hebben jongeren een duidelijke rol in het project, doordat zij veel ruimte krijgen om hun eigen keuzes te maken, waardoor het project aansluit bij de interesses en leefwereld van jongeren.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer