Kunstdelta geeft presentatie tijdens Muziekfestival Delfzijl

Delfzijl – Zaterdagmiddag 23 september organiseert het docentencollectief Kunstdelta een presentatie van 13.00 – 16.30 uur in de Centrumkerk te Delfzijl. De Centrumkerk is prachtig verbouwd en is op korte termijn ook de plek waar de kantoren van de nieuwe Stichting IVAK in gehuisvest worden.

In het weekend van 23 september vindt er in Delfzijl een groots muziekfestival plaats. In aansluiting op dit fantastisch gebeuren worden door Kunstdelta activiteiten in de Centrumkerk en in de voormalige Synagoge georganiseerd in samenwerking met de nieuwe Stichting IVAK.

Het docentencollectief Kunstdelta geeft op deze middag een presentatie van allerlei cursussen op het gebied van muziek, drama, dans en beeldende kunst. Er wordt muziek gemaakt door piano, viool, dwarsfluit, blokfluit en gitaarleerlingen. Alle docenten van Kunstdelta zijn aanwezig om informatie te geven over de lessen en cursussen. Naast muziek is er ook informatie te verkrijgen over dans en cursussen schilderen, edelsmeden, drama en toneel. Ook is er werk te zien van cursisten schilderen en edelsmeden.

In de voormalige Synagoge aan de Singel te Delfzijl zijn dansdemonstraties in combinatie met muziek. Bezoekers kunnen ook meedoen aan een workshop djembé en aan een workshop meespeeltheater.

Kunstdelta wil de kunstbeoefening in Noord Oost Groningen stimuleren en ondersteunen door het aanbieden van lessen, korte cursussen, workshops en presentaties op het gebied van dans, muziek, beeldende kunst en theater. Kunstdelta wil voor deze prachtige regio een impuls zijn voor de leefbaarheid. De lessen worden gegeven in o.a. Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Middelstum. De docenten van Kunstdelta zijn allen zelfstandige professionele docenten die een opleiding aan het Kunstvakonderwijs (conservatoria, kunstacademies en dansacademies) hebben gevolgd en veel ervaring hebben in het kunstvakonderwijs.

De docenten zijn Hermien Aartsen voor dwarsfluit, Siska Sennema voor blokfluit, John Koning voor gitaar, Luca Altdorfer voor viool, Ties Molenhuis voor piano, Wigo van der Schoot voor slagwerk en drums, Rianne Wiersma voor dans. Douwe Medema voor edelsmeden, Monica Jonkergouw voor schilderen en Hiepie Hoogeveen voor theater.

Meer informatie is de vinden op de website van Kunstdelta. www.kunstdelta.nlBack to top button