12.1 C
Delfzijl
14 juni 2021 05:05

Kraan op ponton gaat gezonken graafmachine bij Delfzijl zaterdagochtend bergen

spot_img

Delfzijl – De berging van de graafmachine die gistermiddag wegzakte in het slik bij Delfzijl geeft nog wat om handen. Een aannemer is de hele dag bezig geweest met het aanleggen van een zandpad naar de graafmachine toe. Bij laagwater worden er sjorbanden aan de machine bevestigd. Rijkswaterstaat wil zaterdagochtend bij hoogwater met een 100-tons draadkraan op een ponton de graafmachine uit de modder gaat trekken.

Donderdagmiddag kwam een bulldozer van aannemer Van den Herik als eerste vast te zitten in het opgespoten zand. De graafmachine die uiteindelijk gezonken is kwam de bulldozer in eerste instantie te hulp, waarop deze zelf wegzakte. Een volgende graafmachine kreeg wel de bulldozer op het droge, maar door het opkomend tij was er geen tijd meer om de gehuurde graafmachine te redden. Rond 21:00 uur was de machine onder water verdwenen.

Om te voorkomen dat er olie of brandstof uit de machine lekt en in het water terechtkomt, hebben de werknemers alle openingen in de machine afgedicht. Ook is er een speciale band om de machine aangelegd, om eventuele lekkende vloeistoffen op te vangen.

De bergingswerkzaamheden trekken ondertussen veel mensen naar de haven toe.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten