fbpx
1.2 C
Delfzijl
5 december 2020 23:40

Koud en onstuimig winterweer de komende dagen

Nederland – Door sneeuwbuien is het lokaal in het zuidoosten van het land wit geworden. Onder andere vanuit Kerkrade en Landgraaf wordt een dun laagje sneeuw gemeld. In het noordoosten (de provincies Groningen en Drenthe) valt momenteel sneeuw bij temperaturen tussen 0 en 1 graad. Ook daar kan het lokaal wit worden en dit wordt ook al gemeld o.a. vanaf de A37 (tussen Emmen en Hoogeveen). Vandaag blijft kans op winterse buien met hagel, natte sneeuw en onweer. Daarbij is het erg het onstuimig. Aan zee waait het stormachtig (8 Bft.) met windstoten van 80-90 km/uur, tijdens buien mogelijk tot 100 km/uur.

In het binnenland waait het ook stevig met tijdens buien windstoten van 70-80 km/uur. De temperatuur stijgt naar 4 graden in het noordoosten en oosten tot 7 graden in Zeeland en de westelijke Randstad. In de middag trekken vooral over het noorden en oosten nog enkele buien. In het zuiden, midden en westen neemt de buiigheid af en komt de zon vaker tevoorschijn.

Vanavond trekken nog altijd enkele winterse buien over het land. De wind neemt dan flink af en de zware windstoten verdwijnen tijdelijk uit het weerbeeld; relatieve “stilte voor de storm”.

Morgen westerstorm voorafgegaan door (natte) sneeuw

Donderdag trekt de tweede storm van het jaar over ons land met aan zee en op het IJsselmeer zeer zware windstoten van 100-125 km/uur. Landinwaarts in de kustprovincies is kans op windstoten van 90-110 km/uur en in het binnenland worden zware windstoten van 80-100 km/uur verwacht. Tijdens buien kunnen de windstoten nog iets zwaarder uitpakken. Aan zee gaat het stormen (windkracht 9) en is er een kleine kans een officiële zware storm, windkracht 10. 

Voor de storm uit valt komende nacht en morgen aan het begin van de ochtend in het oosten en noordoosten (natte) sneeuw. Vooral hoger gelegen gebieden zoals de Veluwe en de Sallandse heuvelrug maken kans op een tijdelijk sneeuwdek. Dat geldt ook voor lagergelegen plaatsen in Groningen en Drenthe.

Volg ons op

10,605FansLike
1,424VolgersVolg
5,230VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten