Korpsbindingsavond brandweer Delfzijl met onderscheidingen en afscheid

Delfzijl – De brandweer van Delfzijl hield zaterdag haar jaarlijkse Korpsbindingsavond. Deze avond stond in het teken van het uitreiken van diploma’s en onderscheidingen aan jubilarissen. Dit werd gedaan door burgemeester Ben Visser en Ingrid van Elst, Teamleider Brandweerzorg. Ook werd er officieel afscheid genomen van vrijwilligers die de post hebben verlaten.

Afscheid vrijwilligers
Er werd zaterdag officieel afscheid genomen van Sandra en Gerhardt Hulzebos. Het echtpaar was jarenlang actief betrokken bij het korps, en met een lach en een traan werd er afscheid genomen van beide vrijwilligers. Gerhardt, die na 20 jaar brandweerdienst heeft besloten te stoppen, kreeg daarvoor ook nog het bronzen brandweerkruis behorende bij 20 jaar brandweerdienst.

Sandra nam na vijftien jaar brandweerdienst afscheid van het korps. Ze blijft nog wel betrokken bij de brandweer als leider bij de jeugdbrandweer.

25-jarig jubileum
Willem Ausema ontving voor zijn 25-jarig jubileum een oorkonde en het verzilverd brandweerkruis. Hij kon helaas niet aanwezig zijn deze avond.

Diploma’s
Een groot aantal vrijwilligers heeft een diploma gehaald, en ook zij werden in het zonnetje gezet. Albert-Jan Timmer, Carmen Ausema, Gerben Harkema, Rob de Vries, Wessel Schildt, Mark Heikens en Johnny Lulofs hebben het diploma voor Manschap in ontvangst genomen. De leergang Manschap is de basisopleiding voor het uitoefenen van het vak brandweerman/-vrouw.

Daarnaast waren er nog diploma’s voor Richard Buitendam (bedienaar redvoertuig), Willem Ausema, Erik Tillema (bevelvoerder, bedienaar redvoertuig en chauffeur), Rob Veentjer (bedienaar redvoertuig) en Tim Kuiper (bedienaar redvoertuig).

Jubilaris jeugdbrandweer
Tot slot werd Wouter Dubbeld in het zonnetje gezet voor zijn betrokkenheid bij de jeugdbrandweer. Wouter begon 30 jaar geleden als lid van de jeugdbrandweer en is nooit gestopt. Na zijn 18e is hij verdergegaan bij de jeugdbrandweer als jeugdleider. Inmiddels ruim 30 jaar en hoewel Wouter er helemaal niet van houdt om in de spotlight te staan, hebben enkele (oud) jeugdleden hem voorgedragen voor een onderscheiding, en deze werd zaterdag aan hem overhandigd.

Na het officiële gedeelte was er nog een feestavond voor de korpsleden.

Back to top button