10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 11:23

Koninklijke Onderscheiding voor Wia Buze tijdens concert ter ere van haar dertigjarig jubileum

Delfzijl – Zojuist heeft loco-burgemeester Jan Menninga van de gemeente Delfzijl in de Molenberg een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Wia Buze.

Loco-burgemeester Menninga reikte Wia Buze tijdens het concert ter gelegenheid van haar dertigjarig jubileum als zangeres de onderscheiding uit. Wia Buze is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wia Buze is sinds 1985 zangeres en sinds 1998 tevens lerares Nederlands bij het Eemsdelta College te Delfzijl. Zij zingt voornamelijk in de Groningse streektaal. Naast haar optredens zet zij zich ook in voor goede doelen, zij geeft onder andere benefietconcerten en optredens in bejaardentehuizen. Daarnaast is zij actief op Groningse basisscholen met projecten om het Gronings onder jongeren te stimuleren. Zij was bestuurslid van de Stichting ‘t Grunneger Bouk. Wia Buze levert een belangrijke bijdrage aan het behoud van de Groningse streektaal en het Groningse erfgoed. Door haar zang zorgt zij dat de Groningse taal levend en toegankelijk blijft. Haar uitstraling en muziek maken van haar oprecht een ambassadeur voor het Noorden. Zij is een persoonlijkheid die niet meer weg te denken is uit de Groninger muziek.

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten