Koninklijke Onderscheiding voor vertrekkende Marijke van Beek

Uithuizermeeden – Burgemeester Marijke van Beek heeft donderdagmiddag tijdens haar afscheidsreceptie in ontmoetingscentrum Het Anker in Uithuizermeeden een Koninklijke Onderscheiding uit handen van Commissaris van de Koning, René Paas ontvangen. Mevrouw van Beek is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Gedreven en betrokken
Van Beek ontvangt de onderscheiding onder andere vanwege haar lange inzet voor de politiek. In Haaksbergen was ze fractievoorzitter van de PvdA en werkzaam als raadslid en wethouder. En vervolgens als burgemeester in de gemeente Eemsmond. Marijke van Beek is een gedreven, betrokken burgemeester die dicht bij de burgers wil staan, in woord en daad.

Ze had en heeft veel nevenfuncties. In Haaksbergen was ze bestuurslid van de Stichting Hameland (sociale werkvoorziening) en lid van het gewestelijk bestuur PvdA-Overijssel. Tijdens haar burgemeesterschap zat ze in de Raad van Advies van de Stichting Eemsdelta Green, in de Raad van Commissarissen GSP, in de Stuurgroep Veiligheidshuis, was ze bestuurslid van Discriminatie Meldpunt Groningen en voorzitter van de KNRM Eemshaven.
Ook sport heeft altijd haar volle aandacht gehad: zo heeft ze onder andere het G-voetbal opgezet en de jaarlijkse voetbalwedstrijd van RWE/Eemsmond tegen FC Groningen.

Daarnaast heeft ze het ereburgerschap in Eemsmond ingevoerd en de relatiedag voor de ondernemers in Eemsmond. Ze maakt zich volop hard voor de inwoners. Dat is duidelijk merkbaar in het aardbevingsdossier waarin ze onder andere streed voor de uitkoopregeling en menig gedupeerde een hart onder de riem steekt.

Ook op economisch vlak is Marijke van Beek actief. Zo is ze voorzitter van de stuurgroep Eemsdelta en van Breedband Het Hogeland.

Back to top button