Delfzijl – Burgemeester Meindert Schollema van de gemeente Pekela heeft zaterdagavond in Delfzijl de laatste koninklijke onderscheiding voor zijn afscheid op 1 november uitgereikt. De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt aan Theo van Kruistum (56 jaar) uit Nieuwe Pekela.

De heer van Kruistum zet zich al jarenlang in als slagwerker, dirigent slagwerkende, dirigent Malletband en jurylid concoursen. De heer van Kruistum geeft op zeer deskundige wijze leiding en weet muziekverenigingen van de laagste divisie omhoog te werken naar de hoogste divisie. De heer van Kruistum haalt het beste uit mensen en laat mensen zo goed mogelijk presteren. Tevens is hij een graag geziene jurylid bij festivals en concoursen, waar hij waardevolle en deskundige terugkoppelingen geeft. De heer van Kruistum mag zich na de uitreiking Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

De heer van Kruistum viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum bij de muziekvereniging Koningin Wilhelmina. De muziekvereniging zelf bestaat 111 jaar.

Advertenties