dinsdag 21 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Koninklijke onderscheiding voor biologiedocent Jaap Nuiver

spot_img

Appingedam – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra heeft woensdagochtend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Raadhuis in Appingedam, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jaap Nuiver(65). De Damster is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Nuiver was op vrijdag 26 april tijdens de lintjesregen vanwege een vakantie in het buitenland. Burgemeester Hiemstra stelde hem die dag telefonisch op de hoogte van de toekenning van het lintje.

Docent Eemsdeltacollege
De heer Nuiver is sinds 1979 werkzaam als docent biologie, en sinds 1983 verbonden aan het Eemsdelta college. In oktober gaat Jaap Nuiver officieel met pensioen. De bevlogen docent heeft zijn veertigjarige onderwijscarrière gecombineerd met het schrijven en ontwikkelen van biologiemethoden voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Met veel betrokkenheid verdiepte hij zich in innoverende didactiek en methodiek en maakte zich sterk voor een huiswerkvrij VMBO.

Hij was de trekker van de Duits-Nederlandse uitwisseling van het Ommelander College in Appingedam en IGS Waldschule Egels in Aurich. De docent was als mentor, zorgcoördinator en teambegeleider zeer betrokken bij zijn leerlingen. Als ze het moeilijk hadden, zowel privé als bij hun studie, was hij tot grote steun. Ook zorgde hij ervoor dat beginnende leerkrachten, met zijn ondersteuning, hun draai konden vinden. Daarnaast werkte hij als vrijwilliger bij het Natuurmuseum en bij de Stichting Werkgroep Grauwe Kiekendief. Ook verzamelde Jaap Nuiver data voor (broed)vogelatlassen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten