Koningsspelen in Delfzijl, Appingedam en Loppersum

Appingedam / Delfzijl / Loppersum – Op veel scholen in de regio werd vrijdag mee gedaan aan de Koningsspelen. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Na een feestelijk ontbijt op de eigen school begonnen de leerlingen aan een sportieve dag.

Wethouder Martien van Bostelen gaf vrijdagochtend op het Burgemeester Welleman Sportpark in Appingedam het startsein voor de gezamenlijke Koningsspelen. Voor de kinderen van groep 5 en 6 waren er dit jaar clinics met dans, voetbal, atletiek, groene spelen, bootcamp/boksen en volleybal. Voor leerlingen van groep 7 en 8 waren er clinics met (tik-)rugby, frisbee, dans, hockey en tennis.

In Delfzijl werd op de scholen begonnen met het koningsontbijt. Waarna de jongste leerlingen op hun eigen school spelletjes gingen doen. De brede scholen in Delfzijl hielden een gezamenlijk sportdag in de Brede School Noord. Leerlingen van BS Noorderbreedte, de Meerpaal, De Garven en de Vore deden hier aan mee.

In Loppersum gaf wethouder Schollema bij de Boshal het startschot voor de Koningsspelen, de spelen werden gestart met de Koningsdans “Hupsakee” na deze warming up begonnen de leerlingen aan hun Koningssportdag.

Back to top button