17.5 C
Delfzijl
vrijdag 19 juli 2019
Home Agenda tips Koningsdag Loppersum weer een dag vol activiteiten en muziek

Koningsdag Loppersum weer een dag vol activiteiten en muziek

Loppersum – Zoals ieder jaar staat ook dit jaar eind april weer bol van de festiviteiten in Loppersum met natuurlijk als absolute hoogtepunt Koningsdag op zaterdag 27 april aanstaande.

Het Oranje Comité Loppersum is er weer in geslaagd een gevarieerd programma voor jong en oud op te stellen. De festiviteiten worden afgetrapt op zaterdag 13 april met de Kinderparade die dit jaar als thema ‘Carnaval’ heeft. Kinderen kunnen fietsen, skelters en uiteraard zichzelf in dit thema versieren en meedoen aan de optocht door Loppersum. Er wordt gestart om 14:00u vanaf het Marktplein.

Daarna volgt de traditionele ouderenavond op woensdag 17 april. Dit vindt plaats in verzorgingstehuis Wiemersheerd te Loppersum en wordt verzorgd met de muzikale medewerking van Shantykoor Vlintboksems.

Dan volgt op 27 april Koningsdag, in de ochtend zal om 6:00u traditioneel de markt geopend worden door bekende Lopsters onder het genot van een oranje bitter. Daarna barst het feest gedruis los; Naast de honderden zo niet enkele duizenden vrijmarkt- kleedjes en kraampjes is er een kinderkermis op de parkeerplaatsen van de winkeliers. Er zijn 2 exposities, Fotoclub de Wiemers organiseert in de Petrus en Pauluskerk een expositie met als thema ‘Actie’ en de Historische Vereniging Loppersum organiseert in het dorpshuis een expositie met als thema ‘Koninklijke tentoonstelling’. Verder is er op het Henk Zigtermanplein een open podium waar o.a.  Muziekvereniging Concordia uit Siddeburen zal spelen. De dag wordt traditioneel afgesloten door DJ Peter Zuidhof dit jaar in samenwerking met de band Mmoozz op het Marktplein.

De organisatie heeft in samenwerking met verschillende Lopster verenigingen zo’n 100 mensen bereid gevonden 2 uur als verkeersregelaar aan de slag te gaan. Parkeergelden die hierdoor gegenereerd worden komen rechtstreeks aan de deelnemende verenigingen ten gunste. Het Oranje Comité vraagt een ieder respect te hebben voor de aanwijzingen van verkeersregelaars en indien mogelijk vooral met het openbaar vervoer of op de fiets te komen.

Advertenties
Advertenties