fbpx
21.4 C
Delfzijl
dinsdag 22 september 2020
Home Agenda tips Koningsdag in Loppersum staat zoals ieder jaar bom vol van de activiteiten

Koningsdag in Loppersum staat zoals ieder jaar bom vol van de activiteiten

Loppersum – Zoals ieder jaar staat ook dit jaar eind april weer bol van de festiviteiten in Loppersum met natuurlijk als absolute hoogtepunt Koningsdag op vrijdag 27 april aanstaande.

Het Oranje Comité Loppersum is er weer in geslaagd een gevarieerd programma voor jong en oud op te stellen. De festiviteiten worden afgetrapt met de ouderenavond op donderdag 19 april. Dit vindt plaats in verzorgingstehuis Wiemersheerd te Loppersum en wordt verzorgd met de muzikale medewerking van Shantykoor de Lopster Störmvogels.

Op zaterdag 21 april is de Kinderparade die dit jaar als thema ‘Sprookjes’ heeft. Kinderen kunnen fietsen, skelters en uiteraard zichzelf in dit thema versieren en meedoen aan de optocht door Loppersum. Er wordt gestart om 14:00u vanaf het Marktplein.

Dan volgt op 27 april Koningsdag, een bijzondere want het Koningspaar is in Groningen stad. Desondanks verwacht het Oranje Comité als altijd weer een grote aanloop van bezoekers. Vooral in de middag uren zal het weer ouderwets druk zijn in Loppersum. De uitzending die de NOS zal doen tussen 11:00u en 13:00u zal op een megascherm te volgen zijn op het Marktplein.

In de ochtend zal om 6:00u traditioneel de markt geopend worden door een bekende Lopster onder het genot van een oranje bitter. Daarna barst het feest gedruis los; Naast de honderden zo niet enkele duizenden vrijmarkt- kleedjes en kraampjes is er een kinderkermis op de parkeerplaatsen van de winkeliers. Er zijn 2 exposities, Fotoclub de Wiemers organiseert in de Petrus en Pauluskerk een expositie met als thema ‘Tegenlicht’ en de Historische Vereniging Loppersum organiseert in het dorpshuis een expositie met als thema ‘roken verboden’. Verder zullen ook op deze dag de Lopster Störmvogels acte de presence geven, Muziekvereniging Concordia uit Siddeburen zal in de middag de Störmvogels opvolgen. De dag wordt traditioneel afgesloten door DJ Peter Zuidhof dit jaar in samenwerking met de band Boulevard op het Marktplein.

De organisatie heeft in samenwerking met verschillende Lopster verenigingen zo’n 100 mensen bereid gevonden 2 uur als verkeersregelaar aan de slag te gaan. Parkeergelden die hierdoor gegenereerd worden komen rechtstreeks aan de deelnemende verenigingen ten gunste. Het Oranje Comité vraagt een ieder respect te hebben voor de aanwijzingen van verkeersregelaars en indien mogelijk vooral met het openbaar vervoer of op de fiets te komen.