Koningsdag in Appingedam en Delfzijl

Delfzijl / Appingedam – Hoewel het weer niet mee zat gingen veel koningsdag activiteiten al dan niet in aangepaste vorm gewoon door. In Delfzijl Werd als van ouds koningsdag gevierd op het Molenbergplein met een multiculturele markt,live muziek, sport activiteiten en springkussens en een stormbaan. Kinderen konden deelnemen aan een 4×4 voetbaltoernooi of  een wedstrijdje wie het langste op een rodeostier kon blijven zitten. Ook was Mindervalidensport Delfzijl aanwezig met een rolstoelbasketbal plein.

Door het slechte weer waren er in het centrum weinig mensen op de vrijmarkt. De mensen hadden onderdak gevonden in de Evenementenhal waar een inwoner van Delfzijl anticipeerde op de weersvoorspelling en een binnen locatie regelde.

In Appingedam besloot de Oranjevereniging om het feest te verplaatsen naar Sporthal Eelwerd. Het Oranjefeest wat normaal in en rond de wijkstraat plaats vind werd in zijn geheel verplaatst naar de sporthal van springkussen tot optredens vonden binnen plaats.  Over bezoekers had de Oranjevereniging Appingedam niet te klagen bij tijden was het behoorlijk druk in de sporthal.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”628″]

Back to top button