Koningsdag als vanouds in Delfzijl en Loppersum

Delfzijl – Na twee jaar geen Koningsdag kon het eindelijk weer worden gevierd. In Delfzijl en Loppersum was het gedurende de dag een drukte van belang. Het Oranje comité in Delfzijl had een compleet programma met vermaak voor jong en oud. Naast de vrijmarkt door het centrum was één van de hoofdactiviteiten een uitdagend spookhuis van Spooktocht Appingedam. Daarnaast waren er op het Molenbergplein de bekende opblaasbare stormbaan en luchtkussens. Kortom, veel speelplezier voor de kinderen.

Er was dit jaar in samenwerking met de USPA en jong Noord een skatebaan aangelegd waar iedereen het skaten kon uitproberen. Dit werd georganiseerd in samenwerking met jong Noord als warming-up naar een toekomstig skatepark bij de nieuwe scholengemeenschap in Appingedam. Op diverse plekken in het centrum was er livemuziek van onder andere Minqo, Zanger Janos (vroeger Nightbirds, bekend van café het Anker) en Stemmingsorkest Unique. Op het Molenbergplein waren optredens van de bands Keep in Touch en Hooked on Music.

In Loppersum was het al vroeg druk op de grootste vrijmarkt van Noord-Groningen. Het Oranje Comité Loppersum had weer een sfeervol programma opgezet rond Koningsdag. De dag begon al om 06:00 uur met de opening van de vrijmarkt door burgemeester Ben Visser. In de middag waren er diverse optredens op het Marktplein van onder andere DJ Peter Zuidhof, de band Mmoozz en Wat Aans.

Back to top button