Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken melkveebedrijf in Stedum

Stedum – Vandaag brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een streekbezoek aan Noord-Groningen. Het koningspaar bezocht vijf dorpen in de noordelijke provincie, namelijk Winsum, Zoutkamp, Noordpolderzijl, Stedum en Bedum.

Een belangrijk onderdeel van hun bezoek was een stop bij het melkveebedrijf van de familie Blikker in Stedum. Hier gingen Willem-Alexander en Máxima in gesprek met boeren uit Middelstum, Westerwijtwerd, Rottum, Oudeschip en wethouder Pier Prins. Het gesprek richtte zich op de impact van de stikstofregels op de agrarische sector. Na een korte rondleiding door de stallen van het bedrijf, werd er dieper ingegaan op de uitdagingen en toekomst van de landbouw in de regio.

Boeren in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland worden geconfronteerd met nieuwe situaties rond hun bedrijven vanwege de nabijgelegen Natura 2000-gebieden en aangescherpte stikstofnormen. Tijdens het gesprek met het Koninklijk Paar kwamen thema’s als agrarisch ondernemerschap, innovatie, milieu, stikstof en de omschakeling naar meer biologische vormen van landbouw aan bod. De boeren deelden hun ervaringen en zorgen over de huidige situatie en bespraken mogelijke oplossingen voor de toekomst.

Back to top button