fbpx
-0 C
Delfzijl
24 januari 2021 23:42

Koning kan 125.000 nieuwjaarskaarten uit het bevingsgebied tegemoet zien

Groningen – Morgen (woensdag 23 december) verspreidt de Groninger Bodem Beweging (GBB) 125.000 kaarten geadresseerd aan koning Willem-Alexander huis-aan-huis in een groot deel van de provincie Groningen. De vraag aan de inwoners is of zij hun wens voor Groningen voor 2021 willen opschrijven en aan de koning versturen. De GBB wil op deze manier de aandacht van de hoogste autoriteit van ons land vestigen op de gaswinningsproblematiek.  

Voorzitter Jelle van der Knoop over de actie “Kaart het aan bij de Koning”: “We merken dat er nog steeds veel Groningse gezinnen in de problemen zitten vanwege schade, sloop of versterking of vanwege de waarde van hun huis of bedrijf. Het lijkt allemaal geregeld op papier, maar in werkelijkheid is er nog veel ongelijkheid, onrecht en onzekerheid. Hopelijk helpt een kaart aan de koning om te laten zien dat de problemen hier nog verre van opgelost zijn. De koning is immers het staatshoofd. Het is dus belangrijk dat hij zich blijft realiseren wat hier aan de hand is.” 

Groningse nieuwjaarswens aan de koning 
De voorkant van de kaart bevat een cartoon van Eric van der Wal (Pluis) met daarop afgebeeld de koning die de troonrede voorleest (zie ook de bijgevoegde afbeelding). De tekst luidt: “Laten we ook even weer dit jaar wat woorden besteden aan Groningen”. Dit verwijst naar de keren dat het onderwerp in de troonrede is benoemd. Op de achterkant van de ansichtkaart is ruimte voor een persoonlijke wens. Het adres van de koning Willem-Alexander staat al voorgedrukt op de kaart. Je hoeft alleen een postzegel op de kaart te plakken en deze op de post te doen.  

De GBB hoopt dat er massaal gehoor wordt gegeven aan de actie. De ansichtkaart wordt tezamen met regionale bladen huis-aan-huis verspreid. Groningers die een NEE/NEE sticker op de brievenbus hebben geplakt ontvangen de kaart niet. Wie ook een kaart wil versturen, kan tot 1 januari een e-mail sturen naar communicatie@groninger-bodem-beweging.nl met vermelding van naam en adres. De kaart wordt dan opgestuurd. 

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten