fbpx
18.1 C
Delfzijl
woensdag 27 mei 2020
Home Weer en natuur Komende week warm tot zomers

Komende week warm tot zomers

Nederland – De temperatuur stijgt en komende week worden we getrakteerd op zomers weer. In de volle zon wordt het 20-27 graden. Het zal niet overal zo warm worden. Door zeewind kan de temperatuur in de kustgebieden plotseling dalen. De zon is behoorlijk fel en juist op dinsdag wat krachtiger dan in de rest van de week. Richting het volgende weekend wordt de verwachting onzekerder en krijgen we mogelijk normale waarden van 16-20 graden.

Aan de temperatuur kunnen we komende week merken dat de zomer nadert. Zonnig weer met niet al te veel wind leidt al snel tot hogere temperaturen. Maandag wordt het met een mix van stapelwolken en zon in het binnenland 20-23 graden. In het noorden en helemaal in het westen van het land is het 17-19 graden.

Dinsdag wordt het op grote schaal een warme dag met maxima van 20 graden of meer. In het zuiden en zuidoosten kan het 24 graden worden. De zon is dat wat feller dan voorgaande dagen. De zonkracht varieert van 6 in het uiterste noorden tot 7 helemaal in het zuiden. De dagen daarna valt de zonkracht iets minder hoog uit, maar je kunt nog steeds in korte tijd verbranden.

Zomers: zon en een hogere temperatuur
Woensdag en donderdag is het stralend weer met alleen wat sluierbewolking. Er staat niet veel wind en woensdag wordt het op veel plaatsen 21-25 graden. In het binnenland kan het lokaal 26 graden worden. Donderdag kan het op meer plaatsen 25 graden worden en stijgt de temperatuur in het zuidoosten mogelijk zelfs naar 27-28 graden. Op de Wadden is het met 17-19 graden wat koeler en de westelijke kustgebieden maken ook kans op deze koele temperaturen. Bij zonnig weer met weinig wind wil in de lente nog wel eens een zeewind opsteken.

Richting het volgende weekend is er behalve zon ook bewolking en stijgt de kans op een bui. Waarschijnlijk gaat de temperatuur wat omlaag en krijgen we normale waarden van 16 tot 20 graden. De verwachting is wel onzekerder, dus de warmte kan ook aanhouden. Door het warme en droge weer zal de droogte van dit jaar verergeren en een enkele bui zal daar niet veel aan veranderen.

Advertenties