12.9 C
Delfzijl
18 mei 2021 20:06

Komend weekend wisselvallig met veel wind

Nederland – Het wordt een winderig weekend met in de kustprovincies soms een harde wind (7 Bft.) en vooral op zondag in Noord-Holland, Friesland en op de Wadden kans op zware windstoten. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken, af en toe regen en amper zon. Koud is het niet met zaterdag 19-21 graden en zondag 20-24 graden.

Het was deze week tot nu toe al wisselvallig zomerweer en ook vandaag is er een mix van zon, wolken en buien. Met 19 graden op Texel, 21 graden in de Randstad en 22-23 graden in het zuiden en oosten zijn de maxima normaal voor begin juli.

Weekend met veel wind
Het weekend start zaterdagochtend bewolkt en er zijn perioden met regen en motregen. In de middag blijft het op bewolkt en valt vooral in het noorden en westen wat regen. In het zuiden en oosten kan het een tijdje droog blijven.

De zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan zee, 5-6 Bft. Aan het einde van de middag en in de avond kan het langs de westkust soms hard waaien (7 Bft.) met windstoten tot 80 km/uur. De maximumtemperatuur komt uit tussen 19 graden op de Wadden en 21 graden in Limburg.

Zondag nog onstuimiger, windstoten tot ruim 80 km/uur
Op zondag is de zuidwestenwind nog wat nadrukkelijker aanwezig. Boven land waait het vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. Direct langs de westkust, op de Wadden, in het noorden van Noord-Holland en in delen van Friesland is kans op zware windstoten tot ruim 80 km/uur. Het weerbeeld bestaat uit vrij veel bewolking en af en toe wat lichte regen. Later in de middag breekt vanuit het westen de zon soms door, afgewisseld door een bui. Het wordt 20 graden in het noorden tot 24 graden in het zuidoosten van het land. In de avond neemt de kans op enkele opklaringen toe.

Na het weekend wordt het geleidelijk droger met meer ruimte voor de zon. De kans op echt warm zomerweer is ook volgende week klein.

Volg ons op

11,168FansLike
1,424VolgersVolg
5,278VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten