fbpx
3.4 C
Delfzijl
zaterdag 04 april 2020
Home Agenda tips Kom naar de Open Monumentendag Wytsemakooi Uithuizermeeden

Kom naar de Open Monumentendag Wytsemakooi Uithuizermeeden

Uithuizermeeden – Natuurmonumenten stelt de Wytsemakooi in Uithuizermeeden open voor publiek tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september. In het hele land opent Natuurmonumenten dertig van haar cultuurhistorische gebouwen of andere locaties die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor bezoekers.

Boeren, burgers en buitenlui

Dit jaar staat het thema Boeren, Burgers en Buitenlui centraal tijdens de Open Monumentendag. De verrassende verhalen die daarbij horen komen aan bod tijdens rondleidingen, excursies en demonstraties. Natuurmonumenten opent tijdens de Open Monumentendag haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien.

Wytsemakooi Uithuizermeeden

Wandel mee met de boswachter en laat je verrassen door de bijzondere Wytsemakooi aan de Meneersweg in Uithuizermeeden. Tientallen jaren ving de kooiker hier met zijn kooikerhondje eenden om in zijn onderhoud te voorzien. Deze functie heeft de kooi al lang niet meer en de kooi verwilderde in de loop der jaren steeds meer. In 2017 herstelde Natuurmonumenten de kooi. Wil je eens een kijkje nemen in de kooi en de verhalen er over horen? Kom dan op de Open Monumentendag op zaterdag 9 september langs. Er zijn excursies om 10.00 uur, 11.00 uur en 13.00 uur. Aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk.

Kijk voor het complete overzicht op: https://www.natuurmonumenten.nl/kom-naar-de-open-monumentendagen

Cultureel erfgoed

Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt zo’n 2600 bouwwerken. Hieronder zijn 265 boerderijen en woonhuizen, 36 kastelen en landhuizen, 20 molens en 15 forten. Ook monumentale bruggen, tuinbeelden, hekken en grenspalen behoren tot het cultureel erfgoed van Natuurmonumenten. Bijna 500 bouwwerken zijn als monument beschermd.

Advertenties