Koelere periode na hittegolf

Nederland – Door regen- en onweersbuien wordt de zomerse warmte geleidelijk verdreven en voor regio midden verloopt het einde van de schoolvakantie merkbaar koeler en wisselvalliger. De andere regio’s maken nog wel kans op warm weer tijdens de laatste vakantieweken. In de loop van de volgende week stijgt namelijk de kans op een opmars van de temperatuur.

De hitte wordt vandaag verdreven door regen- en onweersbuien. Hierdoor kan plaatselijk veel regenwater vallen, mogelijk met wateroverlast tot gevolg. Voor de buien uit kan het landinwaarts nog behoorlijk opwarmen richting 26 graden.

Door de drukkende warmte is verkoeling welkom, maar vanwege de kans op onweer is het verstandig om open water en open terrein zoveel mogelijk te vermijden. Watersporten of andere vakantie-activiteiten in de buitenlucht kunnen beter uitgesteld worden tot een later moment.

Overgang naar koeler weertype
Donderdag vormt een overgangsdag met nog relatief hoge temperaturen, tussen 23 en 26graden, en een mix van zon en stapelwolken. Het zuiden maakt dan de grootste kans op buien.

Vanaf vrijdag draait de wind naar het westen en dan zorgt koelere lucht voor een verdere temperatuurdaling. Tijdens het weekend is het ‘s middags 22 tot 24 graden. De zaterdag verloopt meest droog, maar vanaf zondag stijgt de kans op buien weer.

In de loop van de nieuwe week neemt de wisselvalligheid af en met een droger en rustiger weertype stijgt de kans op zomerse en tropische dagen. Geluksvogels die nog een paar weken vakantie hebben, krijgen dus mogelijk nog een warm slotstuk van de vakantie voorgeschoteld.

Back to top button