KNRM redt drietal in rubberboot van de Dollard bij Fiemel

Termunten – De KNRM heeft dinsdagavond drie personen op een rubberbootje uit de Dollard bij Fiemel (achter Termunten) gered. Een gezin die aan het wandelen was bij de zeehondenkijkwand ontdekte het drietal toen ze hulp geroep hoorden.

De opvarenden hadden de boot verlaten en probeerden te voet de wal te bereiken, maar door het opkomend water lukte dit niet. De politie en KNRM werden gewaarschuwd. Het drietal wist ondertussen weer in de rubberboot te komen in afwachting van de reddingboot. Door de stroming dreven ze steeds verder van het land af.

De reddingboot van het KNRM station uit de Eemshaven was binnen een half uur ter plaatse. Omdat de medewerkers van de reddingsmaatschappij niet bij de rubberboot konden komen, zijn zij er naartoe gelopen. De opvarenden werden na hun redding overgebracht naar de haven van Delfzijl.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2129″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]
Back to top button