Klucht “Wie is de koe?” komt naar Uithuizermeeden

Uithuizermeeden – Metafora brengt de klucht “Wie is de koe?” in verschillende cafés in de provincie Groningen. “Wie is de koe?” is een hilarische, eigentijdse, actuele voorstelling vol livemuziek, geïnspireerd op de oorspronkelijke “De klucht van de Koe”. Deze werd geschreven door Gerbrand Adriaanszoon Bredero in 1612. 

Wie is de koe? 
Na de succesvolle tournee van ‘De Klucht van de Molenaar’ in 2013 langs diverse molens in de provincie, gaat Metafora nu op tournee met een eigentijdse bewerking van een andere klucht van Bredero: ‘De Klucht van de Koe’. In de hilarische voorstelling “Wie is de koe?” wordt een boer slinks verleid om zijn eigen koe te verkopen zonder zelf van de opbrengst te profiteren. Tijdens de voorstelling blijkt dat het je laten verleiden tot list en bedrog makkelijker gaat dan je denkt. De avond wordt opgeluisterd met heerlijke meezingnummers die live worden gespeeld. 

Dio van Velden schreef de teksten, de regie is in handen van Jurgen van Tolie en Rens Koldenhof heeft de muzikale leiding. Voor elke voorstelling wordt gezocht naar plaatselijke muzikanten. 

Kaarten en informatie
De klucht is te zien op 15 november in De Boeter in Zoutkamp en 20 november in Het Oude Gemeentehuis in Uithuizermeeden. Kaarten kosten €9,50 per stuk en zijn te koop bij De Boeter en Het Oude Gemeentehuis. Je kunt ze ook reserveren door een mail te sturen naar: wieisdekoe@gmail.com.

Meer informatie over de inhoud van de voorstelling en de andere speeldata vind je op www.stichtingmetafora.nl.

Back to top button