30.4 C
Delfzijl
zondag 25 augustus 2019
Home Algemeen Kloksmeer jongeren van Hellum adopteren Joods Monument

Kloksmeer jongeren van Hellum adopteren Joods Monument

Hellum – De openbare lagere school “De Ent” in Hellum heeft  het oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de Joodse familie Bollegraaf uit Hellum destijds geadopteerd. Door het sluiten van de school is de verbinding van dit belangrijke stuk geschiedenis van Hellum met de huidige jeugd van dit dorp verbroken.

De jongeren van Kloksmeer Hellum, bekend van het Oud & Nieuw feest dat in de Woldstreek op een aparte manier gevierd wordt; met het luiden van de kerkklokken, het collecteren in het dorp voor het houden van het dorpsfeest bij Oud & Nieuw, hebben echter deze adoptie overgenomen. Ook zij zien het belang dat een feest vieren mooi is, maar dat wel van belang is dat dat in vrijheid kan gebeuren. Vrijheid die misschien te vaak als vanzelfsprekend wordt ervaren.

De jongeren van Kloksmeer hebben daarom besloten om het monument ( zie foto) te adopteren. Dat houdt in dat zij een oogje in het zeil houden voor wat betreft het beheer en verzorging van het monument en zo nodig daarin bijdragen. Natuurlijk dragen zij er zorg voor dat op de 4e mei het monument er onberispelijk bij zal staan. Met het plaatselijke 4 en 5 mei comité zal een en ander verder worden afgestemd.

Advertenties

Advertenties