Kledingbank Maxima vestigt zich in het centrum van Delfzijl

Delfzijl – Na enige vertraging is het de kledingbank Maxima eindelijk gelukt om onderdak te vinden in de gemeente Delfzijl. De locatie die men voorheen op het oog had, de Rengersborg in Farmsum, bleek uiteindelijk toch niet de geschikte plaats. Dit in verband met de inspecties van de Nam over aardbevingsbestendigheid en de mogelijke aansprakelijkheid bij calamiteiten.

Anja Brink, de coördinator van de vestiging van Maxima in Hoogezand, is blij met de keuze van het nieuwe pand in Delfzijl: “wij kunnen ons gaan vestigen op de bovenverdieping van de bibliotheek in Delfzijl en daar zijn we zeer content mee.” Het ligt nu in de planning dat de opening de eerste week van maart 2016 plaats gaat vinden.

De kledingbank, die meerdere vestigingen heeft in het noorden, blijft onverminderd noodzakelijk, ondanks geluiden van een aantrekkende economie. Nog steeds blijft een grote groep inwoners afhankelijk van instellingen zoals de voedselbank en de kledingbank Maxima. Zo werden er recentelijk in de vestiging Hoogezand in twee maanden tijd 5000 kledingstukken uitgereikt.

De ruimte die beschikbaar komt in Delfzijl wordt gedeeld met het Ivak en de bibliotheek. Daardoor ontstaat er een levendig centrum waarbij verschillende vormen van samenwerking mogelijk zijn. Anja Brink: “Hoewel onze hoofdtaak het verstrekken van kleding is aan minima zijn wij ook geïnteresseerd in het aanbieden van sociale- en culturele zaken aan onze doelgroep. Een samenwerking met de bibliotheek in de vorm van voorleesmiddagen en dergelijke ligt dan ook voor de hand.”

De kledingbank in Delfzijl zal geheel door vrijwilligers bemant worden. Er staan al een paar bestuursleden en vrijwilligers in de startblokken om te gaan beginnen. Maar er is nog plaats voor meer vrijwilligers. Daarnaast heeft de stichting nog behoefte aan goede bruikbare kleding en uniforme winkelinrichting bijvoorbeeld uit een faillissement.

Want ook in de vestiging Delfzijl zal er een professionele en frisse uitstraling komen in de kledingbank. Men zal het gevoel krijgen een normale kledingwinkel binnen te gaan; het enige verschil is dat men bij de kassa niet hoeft te betalen.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het nieuwe pand of die eventueel hun diensten willen aanbieden is er op 13 november aanstaande de gelegenheid het pand te bezichtigen, Oude Schans 23.

Voor info en opgave: brinkanja@ziggo.nl

Op 13 november wordt er een open avond georganiseerd tussen 19-20 uur

Back to top button