fbpx
10.7 C
Delfzijl
27 oktober 2020 15:30

Kledingbank Maxima maakt kans op Appeltje van Oranje

Delfzijl – De zes Kledingbanken Maxima in de provincie Groningen, een geheel met Dress for Success, maken kans op een Appeltje van Oranje 2019.

Vanaf vandaag t/m 16 januari kan Nederland stemmen op een van de 40 geselecteerde projecten. Een stem op Maxima kan op: stem.oranjefonds.nl/kledingbankmaxima.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

De Kledingbanken Maxima zijn voor 100% een vrijwilligersorganisatie. Er zijn meer dan 200 vrijwilligers actief. Bij de zes Maxima’s in Veendam, Winschoten, Winsum, Delfzijl, Sappemeer en Groningen-Stad komen jaarlijks 14.000 bezoekers met een bijstandsuitkering of een laag inkomen gratis winkelen uit de zomer- en uit de winkelcollectie kleding. Voor kinderen is er nieuw ondergoed/lingerie en nieuwe broeken. Veel winkels schenken restpartijen; Maxima is een modezaak zonder kassa om mensen te ondersteunen op de weg van minima naar maxima. In het Westerkwartier en in Westerwolde zijn Maxima’s in voorbereiding. De gemeenten in Groningen verwijzen mensen met een uitkering zonder werk die solliciteren door naar Dress for Success Hoogezand-Sappemeer voor een gratis sollicitatieoutfit en presentatietips. Op www.kledingbankmaxima.nl staat een vlog over de activiteiten bij Maxima; er kan ook gestemd worden.

Veel vrijwilligers bij Maxima komen uit de doelgroep, doen werkervaring op en zijn blij met collega’s. Iedereen heeft een eigen verantwoordelijkheid. Omdat de lat hoog ligt met duidelijke afspraken over de presentatie van kleding in de winkel mag het resultaat er zijn. De vrijwilligers zijn trots op hun werk; ze ontvangen vaak complimenten van de bezoekers. Nieuwe vrijwilligers worden goed begeleid. Er is extra aandacht voor vrijwilligers afkomstig uit andere culturen. Er is aandacht en waardering voor elkaar.

De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en 15.000 euro.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten