Kledingbank Maxima heeft een nieuwe locatie aan het Zwet in Appingedam

Appingedam – Vanaf 1 maart start Kledingbank Maxima de werkzaamheden in een moderne winkel van 300 m2 aan de Zwet 39D in Appingedam. Vanwege de sloop van De Molenberg heeft de kledingbank het onderkomen boven de bibliotheek in Delfzijl moeten verruilen voor de locatie in Appingedam.

Er is veel vraag naar eigentijdse en modieuze kleding voor mensen met een smallere beurs. De verhuizing en de herindeling van de gemeenten hebben er mede toe geleid dat de naam veranderd is in Kledingbank Maxima Eemsdelta.

Ligging winkel
De winkel is centraal gelegen op het bedrijventerrein aan de Zwet en dus makkelijk bereikbaar voor klanten die met het openbaar vervoer komen. Weliswaar is de nieuwe winkel opnieuw op de verdiepingsvloer gelegen, maar met de plaatsing van een lift is een bezoek aan de kledingbank voor mensen die slecht ter been zijn mogelijk en zal de aanvoer van goederen weinig problemen opleveren.

Voor wie
Mensen uit de gemeenten Eemsdelta en Ten Boer met een bijstandsuitkering van de gemeente, een Wajong-uitkering van het UWV of een AOW-uitkering van de Sociale Verzekeringsbank zijn van harte welkom om gratis bij Kledingbank Maxima te komen winkelen. Maar ook mensen met een laag inkomen of zelfstandig ondernemers. Uitgangspunt daarbij is dat het inkomen niet meer is dan 110% van het voor de klant geldende bijstandsniveau.

Om te kunnen winkelen is een legitimatiebewijs en het laatste overzicht van het salaris of de uitkering nodig. Mensen uit Ten Boer nemen een Stadjerspas en legitimatiebewijs mee. 

Met de modernere uitstraling van de winkel en het grotere assortiment kleding voor kinderen en jongeren, waaronder veel nieuwe kleding, hoopt de kledingbank ook aan de wensen van deze doelgroep te voldoen. De gehele maand maart mogen klanten 5 stuks extra gebruikte kleding meenemen bovenop het normale aantal.

Openingstijden
De winkel is vanaf 1 maart van maandag tot en met donderdag open tussen 10-16 uur. Er hoeft niet meer op afspraak te worden gewinkeld. Het telefoonnummer van de winkel is ongewijzigd: 06 50 43 61 13. In de maanden februari, juli en augustus is de winkel gesloten. Dan wordt de collectie omgewisseld.

Op 14 mei organiseert Kledingbank Maxima een open dag voor alle belangstellenden van 11-16 uur

Back to top button