7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 03:15

Kledingbank Maxima door in de race om Appeltjes van Oranje

Delfzijl – Van de 40 geselecteerde organisaties zijn de Kledingbanken Maxima tijdens een spannende finaledag op 24 januari nu door naar de laatste 12 genomineerden voor de Appeltjes van Oranje.

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving.

Drie van deze genomineerden ontvangen op 23 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.

Modezaak zonder kassa
Maxima aan de Oude Schans 23 boven de bibliotheek in Delfzijl is voor mensen met een uitkering of een inkomen tot 110% van de bijstand uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Ten Boer. Inwoners uit de DAL gemeenten die bij Maxima willen winkelen nemen een bewijs van een uitkeringsinstantie of Voedselbank, VKB, Humanitas, St. Leergeld of maatschappelijk werk en identiteitsbewijs mee. Voor de inwoners van Ten Boer volstaat de Stadjerspas en identiteitsbewijs.

Er is bij Maxima nieuwe en modieuze gebruikte kleding. Van kleding- en schoenenzaken worden restpartijen ontvangen. Ook wordt nieuwe kleding gekocht van giften. Er winkelen elk half jaar al 1000 bezoekers bij Maxima in Delfzijl.

Sluiting in februari
Van 1 februari t/m 4 maart is onze winkel gesloten in verband met het omwisselen van de wintercollectie naar de voorjaars-zomer-collectie. Iedereen is dus weer van harte welkom vanaf 5 maart.

Bezoekers kunnen uit elke collectie ongeveer 15 stuks kleding uitkiezen aan de hand van de kledingkaart. Maxima is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur aan de Oude Schans 23 in Delfzijl.

Kleding schenken?
Als u de kast opruimt kunt u kleding en schoenen schenken aan Maxima. U kunt de kleding in de winkel brengen en tegelijk even rond kijken hoe Maxima er uitziet en een kopje koffie drinken. U kunt ook uw kleding brengen naar één van de inzamelpunten:

Delfzijl-Noord: Bewonersbedrijf aan de Waddenweg 16
Farmsum: Centrale hal bedrijvencomplex, Visserijweg 2
Appingedam: Centrum Kabzëel, Dijkstraat 77
Loppersum: Zonnehuis Wiemersheerd aan De Schepperij 2

Vrijwilligers gezocht
Vind u het leuk om als vrijwilliger in winkel of bestuur een steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Maxima? Meld u dan aan via het contactformulier op www.delfzijl.kledingbankmaxima.nl

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten