Kinderspelweek Fundorp bestaat 30 jaar

Appingedam – Dit jaar viert de kinderspelweek Fundorp uit Appingedam haar 30-jarig jubileum. De kinderspelweek die van origine opgericht is in de wijk Westerdraai vond voor het eerst plaats in 1989. Waar het programma toen nog bestond uit onder andere hutten bouwen en kinderen per dag voor 1 gulden mee konden doen, is het programma nu wel iets moderner geworden.

Zo werd de week geopend met een groot springkussen festijn en zullen onder andere het zwembad in Ten Boer en het landgoed Tenaxx in Wedde nog worden bezocht. Zoals eigenlijk elk jubileumjaar, bestaat de kinderspelweek dit jaar uit 6, in plaats van 5 dagen. Op deze laatste dag zullen alle 125 kinderen en begeleiders een bezoek brengen aan het attractiepark Drouwenerzand. Dat de kinderspelweek erg geliefd is bij de kinderen en ouders/verzorgers blijkt wel uit het feit dat de kinderspelweek dit jaar in maar liefst 2 en halve dag volgeboekt was.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1703″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button