fbpx
22.6 C
Delfzijl
vrijdag 14 augustus 2020
Home Algemeen Kinderpostzegelactie Delfzijl van start bij Havenstad FM

Kinderpostzegelactie Delfzijl van start bij Havenstad FM

Delfzijl – Het is al weer tijd voor de jaarlijkse Kinderpostzegelactie! Dit jaar staat deze actie in het teken van de 100e geboortedag van Fiep Westendorp. Vanaf vandaag, woensdag 28 september, mogen alle basisschoolkinderen uit de groepen 7 en 8 langs de deuren om postzegels met de fantastische tekeningen van Fiep en andere leuke kaarten en producten te verkopen. Uit deze actie vloeit altijd logischerwijs de slogen ´Voor kinderen, door kinderen´ voort: de basisschoolkinderen die langs de deuren gaan, halen namelijk geld op voor kwetsbare kinderen over de hele wereld.

De “aftrap” van de kinderpostzegelactie in Delfzijl vond woensdagmiddag plaats in de studio van Havenstad FM. Door het laten klinken van een deurbel op de radio werden drie leerlingen van basisschool Sterre der Zee, met hun kinderpostzegelverkooplijsten, welkom geheten door presentator Jan Wildeman in het programma Lunchradio.

In het interview dat volgde vertelden de leerlingen waarom ze in de studio waren en niet onbelangrijk, hoe ze zo veel mogelijk zegels, usb kaarten en pleisterdoosjes proberen te verkopen. Ze brachten dit gelijk in de praktijk, alle aanwezigen in de studio bestelden bij de drie hun kinderpostzegel artikel.

loading...