Kindergemeenteraad kiest voor Survive De Veenhoeve

Appingedam – Op woensdag 13 maart 2019 is de jaarlijkse kindergemeenteraad gehouden in het raadhuis in Appingedam. De leerlingen van de groepen 8 van vier Damster basisscholen – de Vuurvlinder, de Triangel, de Jan Ligthartschool en de Citer- discussieerden onder leiding van raadsvoorzitter Anno Wietze Hiemstra over projecten waar ze subsidie voor beschikbaar mochten stellen.

Drie organisaties hadden een subsidieaanvraag ingediend. De brandweer diende  een aanvraag in om samen met groep 8 een voorlichtingsfilm en poster te maken met als onderwerp ‘Geef hulpverleners de ruimte’. Wanneer de film en poster klaar zijn, zouden de leerlingen met de brandweer op pad op zoek naar foutgeparkeerde auto’s. Manege De Veenhoeve bood een survival aan waarbij de leerlingen worden uitgedaagd door militairen. Doel is om samen te werken in de strijd tegen klassen van andere basisscholen in Appingedam. De bibliotheek daagde de achtstegroepers uit om in het eLAB in korte tijd iets te maken, te bouwen of te programmeren. Daarnaast konden de leerlingen een 3D-printer gebruiken en een kijkje nemen door een VR-bril.

De kinderraad mocht € 750 subsidie voor één van de ingediende projecten verstrekken.

In de kinderraad lichtten Richard Werkman van de brandweer, Steven Wind van het project Survive De Veenhoeve en Jeroen Bouland van de bibliotheek in Appingedam hun projecten toe. De kinderen stelden hen kritische vragen en discussieerden over de argumenten voor en tegen de projecten. Na een schorsing voor overleg met de achterban vond de stemming plaats.

Met 46 punten kozen de leerlingen met grote meerderheid voor het voorstel van Survive De Veenhoeve. Zij krijgen de subsidie om het ingediende project nog vóór de zomervakantie uit te voeren. Voorzitter Hiemstra prees de kinderraadsleden voor hun inzet en hun goede vragen.

De video van de kinderraad is online te bekijken via www.appingedam.nl/raad.tv.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1940″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button