13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 13:15

Kindergemeenteraad kiest voor #SNAPpingedam! van Stichting IVAK

spot_img

Appingedam – Op woensdag 14 maart is de jaarlijkse kindergemeenteraad van Appingedam gehouden in het raadhuis. De leerlingen van de groepen 8 van vier Damster basisscholen -de Vuurvlinder, de Triangel, de Jan Ligthartschool en de Citer- discussieerden onder leiding van raadsvoorzitter Anno Wietze Hiemstra over projecten waar ze subsidie voor beschikbaar mochten stellen.

Drie organisaties hadden een subsidieaanvraag ingediend. De politie stelde voor om op school een voorlichting te geven over de taken van de politie of een rondleiding op het bureau inclusief een les van bureau Halt. Stichting IVAK vroeg subsidie voor het project ‘#ZieZo #SNAPpingedam!’, een workshop fotograferen met je mobiel waarna van de gemaakte foto’s een collage wordt gemaakt. Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond diende een subsidieaanvraag in voor een workshop over ruimtevaart, telescopen en een quiz. De kinderraad mocht € 750 subsidie voor één van de ingediende projecten verstrekken.

In de kinderraad lichtten Boukje Lenting van de politie, Nikki Loohuizen van Stichting IVAK en de heer Engelhart van Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond hun projecten toe. De kinderen stelden hen kritische vragen en discussieerden over de argumenten voor en tegen de projecten. Na een schorsing voor overleg met de achterban vond een spannende stemming plaats.

Met 39 punten won het voorstel van Stichting IVAK. Zij krijgen de subsidie om het ingediende project nog vóór de zomervakantie uit te voeren. Voorzitter Hiemstra prees de kinderraadsleden voor hun inzet, hun kritische vragen en hun debatvaardigheid.

De video van de kinderraad is online te bekijken via www.appingedam.nl/raad onder de vergaderingen van de gemeenteraad.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten