Kindergemeenteraad Appingedam kiest voor het project Pop-up Store van stichting Jong Ondernemen

Appingedam – Op woensdag 11 maart is de jaarlijkse kindergemeenteraad gehouden in het raadhuis in Appingedam. De leerlingen van de groepen 8 van vier Damster basisscholen de Vuurvlinder, de Triangel, de Jan Ligthartschool en de Citer, discussieerden onder leiding van raadsvoorzitter burgemeester Koos Wiersma over projecten waar ze subsidie voor beschikbaar mochten stellen.

Drie voorstellen
Drie organisaties hadden een subsidieaanvraag ingediend. Het Centrum Groninger Taal en Cultuur stelde voor met het project ‘Gronings is niet zo stoer’ de jeugd te laten kennismaken met de Groninger taal. Ter afsluiting van het project werd voorgesteld een Groningse rap maken met de leerlingen. De Jonge Onderzoekers Eemsdelta wilden met het DJO LAB Check dit dan! laten zien hoe spannend en verrassend chemie kan zijn.

Stichting Jong Ondernemen stelde een voorstel voor over een Pop-up Store en wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een eigen bedrijf. Tijdens dit project bedenken en maken de leerlingen een product, maken ze reclame en verkopen ze de producten tijdens een marktdag op school.

De kinderraad mocht € 750 subsidie voor één van de ingediende projecten verstrekken.

Schorsing
In de kinderraad lichtten Olaf Vos van het Centrum Groninger Taal & Cultuur, Kim van Steenwijk van De Jonge Onderzoekers en Michel Rietman van stichting Jong Ondernemen hun projecten toe. De kinderen stelden hen kritische vragen. Na een schorsing voor overleg met de achterban vond de stemming plaats.

Met 39 punten kozen de leerlingen met flinke meerderheid voor het voorstel van de stichting Jong Ondernemen.  Zij krijgen de subsidie om het ingediende project nog vóór de zomervakantie uit te voeren. Voorzitter Wiersma prees de kinderraadsleden voor hun inzet en hun goede vragen.

De video van de kinderraad is online te bekijken via www.appingedam.nl/raad.tv

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2387″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button