Kinderfietsroute Eemsdelta geopend

Appingedam – Op woensdag 19 april heeft wethouder Jan Menninga samen met een aantal schoolkinderen van de OBS Jan Ligthart op het Overdiep in Appingedam de Kinderfietsroute Eemsdelta geopend. Vanaf vandaag kan iedereen de route vinden op kinderfietsroute.nl.

De kinderfiets route is een route van 15 km. Een ideaal gezinsuitje om met elkaar te fietsen. Kinderen achter op de fiets, of mee op hun eigen fiets. Onderweg zijn er verschillende locaties voor een hapje, drankje of om te spelen, daarnaast zijn er meerdere opdrachten. U kunt zelf kiezen waar u de route begint. Dit kan in Oosterwijtwerd zijn, maar ook in Appingedam.

Levelboekje
Voor het fietsen van de kinderfietsroute heeft u een levelboekje nodig. Dit levelboekje is te vinden op www.kinderfietsroute.nl. Onderweg doet u een aantal opdrachten. De opdrachten staan in het levelboekje. Voor elke opdracht die de kinderen goed uitvoeren, krijgen ze een letter. Aan het einde van de route vormen alle letters een route. Daarmee kunnen jullie door naar de volgende level. Voer de code in op de website, op de pagina van de route die u heeft gefietst.

Waarom een kinderfietsroute?

Met de kinderfietsroutes willen de provincie en de gemeente fietsen vanaf jonge leeftijd stimuleren. Kinderen worden met de kinderfietsroute uitgedaagd om in de buitenlucht te bewegen. Fietsen draagt bij aan een gezonde leefstijl, is goed voor het uithoudingsvermogen. Bovendien doen de kinderen via de routes ervaring op in het verkeer. En dat voorkomt ook weer ongelukken.

Back to top button