14.3 C
Delfzijl
13 mei 2021 17:53

Kinderen weekendschool Petje Af Hogeland krijgen laptop kado

Delfzijl – Weekendschool Petje af Hogeland mocht maar liefs 10 laptops weggeven. „Ik voelde me net Oprah” zegt locatiemanager Marleen Linnenkoper.

Het is zo fijn als je naast de leen apparaten van school ook een eigen laptop hebt. Die je aan de kinderen kunt geven zonder supervisie omdat hij echt van jou is. Dat er niet hoeft gewacht te worden of het werk al klaar is van mama of papa of broer of zus. De (grote) gezinnen zijn super blij met een eigen laptop dat is nog eens een kado.

De locaties van Petje Af hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een alternatief, online programma. Bij de eerste digitale gastlessen werd schrijnend duidelijk dat online les krijgen niet voor alle kinderen even vanzelfsprekend is. In heel Nederland waren er kinderen die niet konden deelnemen omdat ze geen laptop ter beschikking hebben.

Via Sander Ewald van SIVON, een coöperatie van schoolbesturen, is Saskia Stads  Stads, locatiemanager van Petje af Oisterwijk in contact gekomen met het Greijdanus College in Zwolle. Dit college heeft maar liefst 80 laptops gedoneerd aan Petje af.

De laptop komt net op tijd voor de kinderen van Petje Af Hogeland want 19 april krijgen alle kinderen een gastles van niemand minder dan de burgemeester van Delfzijl.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten