Kinderen maakten kennis met watersport tijdens DelfSail

Delfzijl – Tijdens Delfsail konden kinderen niet alleen de indrukwekkende Tallships bewonderen, maar het zeilen ook zélf ervaren. In totaal hebben 270 kinderen gratis kennisgemaakt met de watersport door in een zeilbootje en kano te varen. “Alle kinderen kwamen met een glimlach van het water,” aldus Martine Beks, een van de initiatiefnemers. “Zeilvereniging Schildmeer heeft samen met Optimist On Tour van het Watersportverbond een prachtig evenement voor de kinderen neergezet. Want zeilen leer je niet uit een boekje”.

Onder het motto ‘Ook de kapiteins van Delfsail zijn klein begonnen’ biedt Zeilvereniging Schildmeer de komende weken een speciaal proefaanbod aan; op woensdagavond 26 juni, 3 juli en 10 juli kunnen kinderen kennismaken met zeilen. “Ben je enthousiast geworden en toe aan nog meer avontuur op het water? Schrijf je dan zo snel mogelijk in! De eerste proefles staat aankomende woensdag al gepland, en vol = vol”, aldus Beks.

Zeilvereniging Schildmeer is een actieve zeilvereniging die sinds 1942 bestaat en is één van de grootste zeilverenigingen van Noord-Nederland. Bij deze vereniging leren zowel volwassenen als kinderen zeilen. Het doel van de vereniging is om een ieder stap voor stap veilig met een zeilboot te leren varen. Elke week oefenen er 40 jeugdzeilers onder begeleiding van enthousiaste en gediplomeerde instructeurs.

Voor meer informatie en aanmelden, zie zeilverenigingschildmeer.nl of mail naar training@zeilverenigingschildmeer.nl.

Back to top button