Kinderen krijgen niet veel mee van demonstratie Kick Out Zwarte Piet tijdens intocht Sinterklaas in Slochteren

Slochteren – In Slochteren vond ook dit jaar de Sinterklaasintocht plaats, een traditioneel evenement dat ook dit jaar weer veel kinderen en ouders naar de haven trok. Echter, dit jaar kreeg de intocht een andere wending toen Kick Out Zwarte Piet besloot te demonstreren.

De actiegroep, die pleit voor het afschaffen van de traditionele zwarte pieten tijdens Sinterklaasvieringen, wilde aandacht vragen voor hun standpunt. In Slochteren zijn alle pieten nog volledig zwart. De organisatie wil dit ook zo houden aanpassen.

De demonstratie trok zowel voor- als tegenstanders aan, wat resulteerde in een andere sfeer dan normaal. Voorstanders van Zwarte Piet benadrukten de culturele waarde en traditie van het personage, terwijl de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet zich richtten op het vermeende racistische uiterlijk van het karakter.

De gemeente en politie hadden de uitdaging om ervoor te zorgen dat het evenement veilig en vreedzaam verliep. Er werden extra veiligheidsmaatregelen genomen om confrontaties tussen de twee groepen te voorkomen.

Door meerdere speakers met muziek werd het geluid van de demonstranten overstemd waardoor de kinderen niet veel meekregen van de demonstratie en met een grote glimlach de Sint en zijn pieten ontvingen.

Back to top button