4.7 C
Delfzijl
26 februari 2021 10:55

Kindcentrum OPwierde krijgt steun van gemeente en Jeugdeducatiefonds

Appingedam – Relatief veel kinderen in de regio Eemsdelta groeien op in een huishouden met een laag inkomen. Om te voorkomen dat deze kinderen niet mee kunnen doen in de samenleving bieden de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum vergoedingen voor deelname aan voor onder meer  sport, cultuur en onderwijsactiviteiten. Daarnaast werken de gemeenten samen met Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Door deze gezamenlijke inzet wordt voorkomen dat kinderen de gevolgen ondervinden van opgroeien in armoede. Om te zorgen dat deze kinderen later zelf ook in armoede terecht komen is een goede samenwerking met het onderwijs ook  essentieel.

Ontwikkelkansen
De gemeente Appingedam heeft daarom het initiatief genomen om het Jeugdeducatiefonds te betrekken bij de samenwerking met de scholen. Het Jeugdeducatiefonds helpt de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand. Zij bieden vergoedingen voor gerichte onderwijsactiviteiten en praktische zaken zoals bijvoorbeeld een laptop. Wethouder Lea van der Tuin van de gemeente Appingedam: “Met de participatie van het Jeugdeducatiefonds worden de mogelijkheden verruimd om kinderen kansrijk te laten opgroeien. Ik verwacht dat deze samenwerking daar aan zal bijdragen.”

Gecertificeerd
OBS De Vuurvlinder en CBS De Triangel zijn sinds kort gecertificeerd partner van het Jeugdeducatiefonds en kunnen rekenen op financiële ondersteuning. Tot en met het schooljaar 20/21 gaat het om €22.000. Directeur Rita Joustra van de Triangel is verheugd over de ondersteuning: “Elk kind en elk talent telt. Door de bijdragen van de gemeente en het Jeugdeducatiefonds kunnen we nog meer doen voor kinderen die dit nodig hebben en individueel hulp bieden.” Directeur Marion Medema van de Vuurvlinder vult aan: “Voor kinderen die opgroeien in armoede is de school vaak de enige plek waar hun wereld vergroot wordt. We zijn daarom erg blij met de certificering. De extra financiële middelen willen we onder andere inzetten om kinderen buiten het gebouw ervaringen te laten opdoen die niet vanuit de thuissituatie geboden kunnen worden. Dit helpt kinderen om de lessen in de klas beter te begrijpen en theorie te koppelen aan realistische situaties.”

Talentontwikkeling
Directeur Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds: “Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandssituaties. Wij zijn dan ook heel blij dat we in Appingedam met de leraren op deze twee scholen kunnen samenwerken. Samen gaan we proberen de wereld van de leerlingen nog een beetje mooier te maken.”

Volg ons op

10,925FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten